Vad ska en städservice utföra?

När man beställer städservice så får man för det mesta veta precis vad som kommer att ingå. Duktiga företag på städ anger vad varje form av städning går ut på så att man vet vad man betalar för.

Vad ska en städservice utföra

Trots detta så kan missförstånd uppstå eftersom en del är övertygade om att de vet precis vad som menas med städservice. Utan att ens se på specifikationerna så köper de en städning för att sedan undra varför garagedörren fortfarande inte har målats om.

Det är viktigt att man tar reda på vad som kommer att göras då man beställer städhjälp, men man måste också själv ställa krav och uttrycka sina speciella önskemål för att tjänsten ska bli så tillfredsställande som möjligt.

Basstädning

En basstädning tar hand om hemmets större ytor och självklara platser. Under denna städning så kommer golv, toaletter och kök att göras rent. Fördelen med att låta en städfirma ta hand om detta är att man inte behöver oroa sig för hur trä och stengolv behandlas. Varje material får rätt vård så att det blir rent på ett säkert sätt.

En basstädning av toalett kan också vara ett rejält lyft. Man tror att man har koll på det där med att hålla rent på toaletten tills man får hjälp utifrån och ser skillnaden.

Extra städning

Nu kan man ju ha behov av lite mer än en basstädning och detta är något som man får komma överens om med den städservice som man anlitar. Ibland kan städfirmor ha speciella paket där det ingår lite mer än golv, toalett och kök.

Fönsterputs är något som man inte behöver varje vecka eller ens varje månad. Ett bra städföretag ska kunna erbjuda denna tjänst separat eller som en del av en större städning. Genom att diskutera de behov som finns så kommer man fram till en skräddarsydd lösning som man blir nöjd med.

Då man inte är nöjd

Det kan förstås hända att man inte är nöjd med den städning som man får. Då är det viktigt att man diskuterar detta direkt med chefen för företaget som erbjuder städtjänster. Det kan ju ha uppstått ett missförstånd så att den som kommit för att städa inte insett vad som skulle ingå.

Det här kan hända för vemsomhelst och det finns ingen anledning att bli sur om man inte tycker att städningen utförts på rätt sätt. Genom att samtala om saken så kommer man fram till hur städningen kan förbättras och anpassas. Om städföretaget inte förbättrar sin service så kan man alltid byta till en bättre tjänst.

Det brukar dock vara väl värt att få till ett bra samarbete med ett och samma städföretag. Då man lär känna sin städare så utvecklas ett förtroende som gör att man känner sig lugn och trygg med tjänsten som man får från sin städfirma.

One Comment

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *