Ett fräschare badrum

Det är viktigt att ha det rent och fräsch hemma och kanske allra viktigast är det att kök och badrum är väl rengjorda och känns fräscha. Hemma försöker jag alltid att prioritera badrum och kök så att jag kan känna mig lugn och avslappnad även om jag skulle få oväntat besök.

Ett fräschare badrum

Men det här med rengöring av badrum och kök är faktiskt ett ganska tufft jobb. Det är viktigt att ha riktigt bra rengöringsmedel särskilt avsedda för just kök respektive badrum och även bra andra rengöringsprodukter. Och vilken tur för dig – den här artikeln handlar om just rengöringsmedel och andra rengöringsprodukter!

I badrummet har många problem med envisa kalkavlagringar. Då är det viktigt att man hittar ett bra rengöringsmedel som löser upp just kalk. Dessa rengöringsmedel ska man dock vara försiktig med att använda på andra ytor än exempelvis kakel. Använder du medel mot kalkavlagringar exempelvis på natursten som marmor finns risken att ytan blir förstörd då även dessa material löses upp av sådana medel.

Blandare som till exempel tvättställsblandare vid handfatet blir lätt fläckig av vatten, tandkräm och annat stänk. Det kan vara svårt att få tvättställsblandaren riktigt ren med vanligt allrengöringsmedel och då kan det vara klokt att ta till ett bra polermedel. Det kan nämligen vara riktigt svårt att få bort vissa typer av fläckar helt – många fläckar efterlämnar envisa skuggor efter sig på exempelvis blandare och andra ytor.

Men det gäller att se upp när man väljer typ av polermedel: vissa polermedel innehåller slipmedel och dessa kan vara bra att se upp med om du har en riktigt blank tvättställsblandare. Det finns också polermedel utan slipmedel och dessa polerar ytan mer skonsamt samtidigt som de gör den blank och fin. Är du rädd om dina blandare och vill att de ska se fina ut länge så satsar du alltså på polermedel utan slipmedel.

Rengöringsmedel för alla hushållets behov kan köpas både i mataffären och på nätet. Om du vill ha riktigt effektiva rengöringsprodukter och rengöringsmedel tycker jag att du ska satsa på att hitta lite mindre kända nischade varumärken som lägger större vikt vid produktutveckling än sälj och reklam.

Det finns många småföretag som tillverkar grymt bra grejer så detta kan verkligen vara en god idé att kolla lite extra på. Tänk också på att även om en del rengöringsmedel från mindre leverantörer kan vara något dyrare än de rengöringsprodukter du köper i din livsmedelsbutik så kan det mycket väl vara så att de dyrare rengöringsmedlen är drygare så att en förpackning på exempelvis 500 gram räcker mycket längre tid än motsvarande förpackning från ett annat märke. Man får ofta vad man betalar för – och det gäller även rengöringsmedel.

Kolla alltid upp fraktpriser och andra saker som kan tillkomma när du köper rengöringsmedel – produkterna kan ju vara ganska tunga och då kostar det en slant att frakta dem. En del företag erbjuder fraktfritt om man handlar för en viss summa och då kan det vara värt att handla lite extra från dessa webbshoppar.

Det var lite om vad du bör tänka på när du väljer rengöringsmedel och rengöringsprodukter. Nu är det upp till dig att fixa ett rent och fräscht kök och badrum!

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *