Hur ofta ska man städa köket?

I köket städar de flesta dagligen. Man kan ju inte lämna kvar ett berg av disk och klet på golvet och fortfarande uppleva att köket är mysigt att befinna sig i. Det är rentav hälsovådligt att inte ta hand om städningen i köket på ett effektivt sätt.

Hur ofta ska man städa köket?

För att undvika att köket växer igen så kan man förstås hyra in ett företag som erbjuder städning en gång per vecka. Det här är det också många som gör, men man kan aldrig enbart förlita sig på en städfirma och svaret på frågan om hur ofta man ska städa i köket är förstås dagligen.

Det som ska göras varje dag

Man måste ta hand om disk och städning av bänkar och bord varje dag. Fråga en kock eller kallskänka om hur de jobbar i restaurangen där du gärna äter. De kommer att tala om för dig att de städar golvet minst en gång per dag och bänkar och bord flera gånger per dag.

Redskapen som används går även de igenom flera diskningar. Om du inte kan äta i en restaurang där man håller en lägre nivå av städning och hygien – hur kan du äta i ett hem där nivån är lägre?

Tänk på detta och inse att du har ett ansvar för din egen hälsa och ditt eget välbefinnande. Det tar inte många minuter att torka av matbord och diskbänk. Är man flera i ett hushåll så kan man hjälpas åt med disken så att det inte blir till en börda för en person.

Storstädning

Köket bör även storstädas med jämna mellanrum. Detta innebär att man städar skåp, hyllor, fläkt, fönster – ja, rubbet! För storstädningen så kan man boka in hjälp med städning från ett företag som är experter på att göra rent i kök, snabbt och effektivt.

Om man får den här typen av hjälp någon gång i månaden så känner man sig bättre motiverad till att hålla den dagliga ordningen. En del kan tycka att man behöver storstädningen i köket oftare men för de flesta så borde det räcka att göra detta en gång i månaden eller en gång i kvartalet.

Storstädningen behöver ju inte heller innebära fönster och hyllor vid varje tillfälle, men den bör inkludera utsidan av skåp och även de platser som är synligt dammiga.

Vitvaror

Vitvaror kan vara trista att städa. Man kan visserligen be ett företag som sysslar med städning att ta hand om detta, men betänk att det tar viss tid att frosta av en frys. Planera väl så att frysen är redo att städas då lokalvårdaren kommer.

För att kunna städa vitvaror så bör man även ha tänkt på att de inte ska vara proppfulla med mat som kan bli dålig om den får stå för länge på diskbänken. Tajma denna städning så att den sker precis innan det blir dags att handla mat. Det gör det lättare att se vad som eventuellt bör slängas ut för att det blivit för gammalt.

One Comment

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *