Att hitta lokala städföretag

De t finns tjänster och produkter som man kan beställa från företag oavsett var de befinner sig. Att köpa kläder online från postorderföretag i Småland eller låta en webbyrå göra en hemsida trots att företaget ligger i Kiruna är inte några problem.

Att hitta lokala städföretag

Annat blir det när det kommer till hemstädning

Städföretag finns i hela Sverige men de har vanligtvis ett begränsat område som de utför sina tjänster på. Företag som erbjuder hemstädning i Stockholm kanske har gränsen att de bara utför städhjälp inom tullarna medan ett företag i Gävle istället har kommungränserna som gräns.

Självklart ställer företag upp och städar utanför dessa gränser men då får man som konsument betala extra för transportkostnad vilket gör att det oftast blir billigare att anlita ett lokalt företag.

Hur lokalt företag man är i behov av beror inte bara på hur stort område de verkar inom. Det handlar även hur man vill kontakta dem. Räcker det med ringa eller skicka ett mail till företaget så gör det inget var de befinner sig.

Men många vill träffa dem och detta inte minst för att lämna över nyckeln om man inte kan vara hemma när de kommer. Det är visserligen vanligt att företag som erbjuder hemhjälp kan komma ut och hämta nyckeln men för vissa är den personliga kontakten på ett kontor värt mycket.

Att hitta sitt lokala städföretag handlar om att söka med rätt ord på Google. Bor man i Stockholm och söker på ”hemstädning Stockholm” så kommer det upp företag som utför denna städtjänst över hela huvudstaden. Det kan innebära att de har sitt kontor beläget över en mil från där man bor. Många gånger i industriområden dit det inte går lika mycket kollektivtrafik som i innerstaden. Att ta sig ut till dessa kontor kan vara omständligt och särskilt om man inte har bil.

Genom att smalna av sökorden får man istället upp mer lokala städföretag. Den som söker på ”Hemstädning Bromma” kommer att få ett betydligt bättre resultat. Orsaken är att det i dessa fall främst kommer att vara städföretag som erbjuder städning i Bromma eller närliggande områden på Googles träfflista.

Chansen är större att man kommer att kunna ta sig till kontoret på ett betydligt lättare sätt. Däremot bör man vara medveten om att många företag inom städbranschen har specialiserat sig på vissa områden trots att de inte har sitt kontor där.

Så helt enkelt är det alltså inte. Även om man söker smalt så är det inte säkert att resultatet blir perfekt. Men chansen är i alla fall större.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *