Naturlig rengöring för allergiker

En ren miljö kan hjälpa dig att förhindra allergisymptom. Även städprodukterna du väljer kan hjälpa med dina allergier. Det bästa sättet att undvika en allergisk reaktion är att be någon annan städa åt dig.

Naturlig rengöring för allergiker

I fall du inte har den möjligheten så bör du läsa vidare

Vanliga allergisymptom orsakade av städprodukter är kliande, rinnande ögon, nästäppa, astma och hudutslag. Det finns sätt att ändra på din städrutin för att minska riskerna för en allergisk reaktion.

För det första så bör du fokusera på vilka rengöringsprodukter du använder. Vi rekommenderar att använda icke-giftiga rengöringsprodukter såsom mikrofiberdukar, en enkel rengöringslösning bestående av ättika och vatten, citronsaft och naturliga oljor. En HEPA-filter dammsugare och ångtvätt är också bra.

Mattor

Allergiker bör ha så få mattor som möjligt i deras hem. De går dock att i viss utsträckning kontrollera allergener som samlas. Använd din HEPA dammsugare som ett effektivt verktyg för att få bort all lös smuts, damm och kvalster. HEPA filter dammsugare kan fånga minst 99,7% av alla partiklar upp till 0,3 mikrometer i storlek.

Efter det att du har dammsugit så bör du försiktigt rengöra och desinficera dina mattor med hjälp av ånga med hög temperatur. Värmen från ångan kommer att döda de flesta dammkvalster som dammsugaren har missat. Låt dina mattor torka ordentligt innan du dammsuger ytterligare en gång för att får bort all smuts som lossnade med hjälp av ångtvätten.

Damning

För att få bort damm på möbler och andra tillgängliga ytor så kan du använda en liten dammsugarborste på din HEPA dammsugare. Därefter kan du också använda en lättfuktad mikrofiberduk på ytan. För att komma åt svårtillgängliga områden så kan du använda ett lämpligt munstycke på din dammsugare.

Badrum

Att rengöra ditt badrum utan giftiga rengöringsmedel är ett smart val, inte bara för allergiker utan för alla som är måna om deras hälsa. De flesta rengöringsprodukter avsedda för badrumsrengöring innehåller starka kemikalier.

Du kan använda en enkel lösning bestående av vinäger och vatten för att rengöra alla glasytor i ditt badrum. För att även desinficera, späd ut lite blekmedel med vatten. Denna lösning kan även användas på kakel, i toalett och badkar. Du kan dessutom sanera ditt badrum med hjälp av ångtvätt.

Kök

Fläckar är bland det mest förekommande i kök. Lyckligtvis så är de flesta ytorna i köket mer tåliga än andra material i ditt hem. Fett på spisen kan man få bort med hjälp av en ångmaskin, såpa och vatten. Giftfria rengöringsmedel fungerar bra även på de mest envisa fläckar, likaså vinäger/vatten lösningen.

Golv av kakel och trä

Dammsug dina golv noggrant med en HEPA-filter dammsugare. Sedan kan du använda din ångtvätt för att få bort all ingrodd smuts. Såpa kan spädas ut i vatten för en lösning som gör underverk på dina trägolv med hjälp av en svamp eller mopp.

Sovrum

Folk tenderar att förbise dammsugning av gardiner och madrasser, men det är viktiga uppdrag för allergikern. Använd ett munstycke på din dammsugare och dammsug din madrass varannan månad. Med mindre sugkraft kan du även dammsuga dina gardiner.

Följ dessa enkla rengöringsmetoder som vi har beskrivit för att på ett effektivt sätt kontrollera allergener i ditt hem.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *