Flyttips

Flyttips för att få ditt hem packat och klart före flytten

Att flytta är en av de mest stressfyllda saker vi gör här i livet, så det gäller att vara väl förberedd och organiserad så allt ska flyta smidigt på flyttdagen. Jag har skrivit ner några nyttiga flyttips till dig som jag hoppas ska vara till nytta inför flytten.

Flyttips

Flytta tar tid och ska du packa själv vilket de flesta av oss gör, se till att du har gått om tid planerad för packningen. Beroende på hur stort du bor bör du börja ett par veckor innan flyttdagen med packningen. En flytt innebär ett bra tillfälle att gå igenom sina tillhörigheter. Börja med att bestämma vad som ska flyttas och vad som ska säljas eller kastas.

Börja med att samla på dig flyttkartonger genom vänner, bekanta, arbetet eller köp nya. Försök att beräkna hur många du behöver, flyttfirmor brukar räkna med en flyttkartong/kvadratmeter så bor du på 75 kvm bör du ha 75st flyttkartonger.

Packa

Börja med att packa saker du inte behöver så som vinterkläder om du flyttar på sommar eller vår. Tänk på att du måste packa vind och källarförråd det är något många glömmer, det kommer att ta mycket tid på flyttdagen. Att flytta vindsförråd kan ta lika mycket tid som att flytta hela lägenheten för en flyttfirma då det oftast svåråtkomligt med små gångar och prång. Betalar ni flyttfirma per timme kan det vara smart att bära ned sakerna i lägenheten, men har ni fastpris behövs inte detta.

Märka flyttkartonger

Märk flyttkartongerna noga både på sidan och på toppen det kommer att spara mycket tid och huvudvärk. Försök att lista innehållet i lådorna står det bara kök tar det tid att leta igenom 10- 20 flyttkartonger bara för en hitta en stekpanna.

Är du riktigt noga kan du skriva en lista på alla kartonger med nummer och innehållet i varje låda. Det är lite överkurs som jag själv aldrig orkar gör men som jag borde ha gjort på min senaste flytt. Då är det lättare att hitta varje kartong och identifiera innehållet. Men det bästa med att skriva denna lista är för försäkringsbolaget om något skulle hända.

Sopsäckar

Sopsäckar är ett perfekt och billigt sätt att packa kläder, kuddar, bäddmadrasser, soffkuddar mm, var noga med att köpa dom något tjockare sopsäckar som finns. Glöm inta att packa soffkuddarna i sopsäckar innan annars hamnar dom lätt på golvet i trapphuset, hissen eller på marken utanför flyttbilen.

Tejpa

Använd tejp för att tejpa ihop lösa dela som inte går att packa i flyttlådor, så som lampor, skidor mm. Det blir mycket lättare att bära och att stapla.

Möbler

När ni flyttar möbler se till att ha alla delar tillsammans, skruvar, ben mm. Tejpa gärna skruvarna på möbler eller använd plastpåsar som också kan tejpas på hyllan eller sängen.

Bubbelplast

Bubbelplats är en billig försäkring som inte tar mycket tid. Saker som ni kan bubbelplasta är i princip allt. Bordsben, hyllplan bordskivor mm. Det blir otroligt mycket enklare att packa flyttbilen både för flyttfirman eller om ni hyr en egen flyttbil. Plasten gör så att det inte behövs lika många flyttfiltar den gör så att det inte blir lika mycket rörelse på flaket när ni kör allt blir mycket stabilare. Detta är nog mitt bästa flyttips.

Hoppas ni ha nytta av tipsen.

Lycka till med flytten.

One Comment

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *