11 tips för att rengöra kakelplattor

Regelbunden kakel- och fogrengöring är väldigt viktigt, speciellt om du alltid vill hålla hemmet rent och bakteriefritt för dina småbarn att leka omkring i. Om du gör detta regelbundet håller du allt mögel, bakterier och svamp borta och ser till att ditt barn är skyddat från sjukdomar och allergier.

11 tips för att rengöra kakelplattor

Kom bara ihåg att dina kakelplattor inte är den enda delen av ditt hem som behöver rengöras regelbundet, så du bör även låta ditt städföretag rengöra dina mattor och möbelklädsel.

Om du inte anlitar ett städföretag som gör det åt dig från de många företag som finns att välja på, behöver du ett antal städtips så du själv kan hålla ditt hem glänsande. Förutom att anlita ett städföretag följer här 10 av de bästa tipsen du kan hitta för att rengöra dina kakelplattor och få ett hem som alltid doftar fräscht och rent.

11 tips för att rengöra kakelplattor

 1. Kaklet och fogarna bör rengöras regelbundet med högkvalitativa rengöringsmedel. Enklare rengöringsmedel som vinäger och bakpulver kan också hjälpa mot fläckar, mögel och mjöldagg.
 2. Använd samma verktyg som städföretagen gör när de rengör kakelplattorna och även mattorna och möbelklädseln. Det inkluderar hårda borstar så väl som fuktiga trasor för att torka av kakelplattorna. Ordentliga verktyg tillsammans med det idealiska rengöringsmedlet kommer enkelt ta bort fläckarna.
 3. Om fogmassan har blivit skadad och du har anlitat en städare, kanske du kan fråga om han kan reparera den. Tätning av fogmassan bör göras så kakelflisning eller golvskador förhindras.
 4. Rengöring av kakelplattorna med hjälp av en dammsugare och en varm rengöringslösning bör göras åtminstone en gång i veckan.
 5. Fogrengöring kan göras lika ofta, även om det inte är lika nödvändigt och låta bli att göras varannan vecka precis som rengöring av möbelklädseln.
 6. Följ städföretagens exempel och undvik att blanda olika rengöringsmedel, eftersom det kan skada kakelplattorna.
 7. För svåra fläckar kan du göra som en städarbetare och använda en golvfog rengörare.
 8. Om du rengör kakelplattorna tillsammans med fogmassan, se till att fogrengöringen får sjunka in lite först. Det kan förenkla rengöringen för dig.
 9. Precis som med rengöring av möbelklädseln, se till att använda handskar när du använder starka rengöringsmedel för att göra rent kakelplattorna och fogarna. Du kommer märka att städarbetarna från städföretagen även gör så.
 10. Om du alltid anlitar en städarbetare för att göra rent dina mattor och allt annat som behövs rengöras i ditt hem, så kan du själv göra rent dina kakelplattor mellan städarens besök genom att torka av dem med vanligt vatten.
 11. Att spruta på dina kakelgolv och väggar med en produkt som kan minska tillväxten av mjöldagg mellan de djupare rengöringarna vore också ett bra tips att följa.
One Comment

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *