Städning av privata hem

Hur ska man skaffa en pålitlig städare?

Grannar och vänner skryter gärna om sina lösningar, men de är inte villiga att dela med sig av duktig arbetskraft eftersom detta skulle innebära att de kanske inte får sin städning då de behöver den.

Städning av privata hem

Istället för att stå på lur utanför familjen Anderssons trapp då deras städare går hem så kan du finna en bättre lösning för städning av ditt privata hem.

Idag kostar det alls inte mycket att få professionell hjälp från en städfirma som vet vad de pysslar med. Dessutom kan regelbunden städning från en städfirma leda till nya rutiner som påverkar familjen på ett mycket positivt sätt.

Dina behov i första rummet

Innan du ringer till ett företag som erbjuder städning så ska du betänka vad du verkligen behöver. Om du inte gör det så kommer en massa antaganden att uppstå och det som städfirman erbjuder kan låta hur bra som helst när du inte har något att jämföra med.

Gör upp en lista med de viktigaste punkterna

Ska företaget städa hela ditt hem? Ska de även damma ovanpå lampor, putsa fönster, polera golv? Det är viktigt att du väljer en städfirma som kan klara alla de bitar som du har behov av så att du inte måste byta tjänst då det blir dags för vårstädning med specialuppgifter.

Städning som man kan lita på

Du måste kunna lita på att städningen blir av. Det här är fördelen med att jobba med ett städföretag som har flera anställda och därmed möjlighet att täcka för en kollega som av en eller annan anledning inte kan göra jobbet.

En annan sak är punktlighet. Om ni har kommit överens om att städningen ska utföras och vara klar innan lunch så går det ju inte att städaren dyker upp kvart i tolv och vill börja med en kopp kaffe. Det här är sådant som du kan diskutera med det företag som du kontaktar. Det kommer även att visa att du inte tolererar slarv eller en mindre seriös inställning från start!

En rutin för alla

Man kan tycka att det är lite slappt att låta någon annan städa det privata hemmet, men då har man ingen kunskap om hur lite tid folk har till detta nuförtiden. Många skulle gärna städa själva om de bara hade tid till det.

När man beställer städning en gång i veckan eller mer, så får man en bra rutin på ordningen. De som bor i hemmet som ska städas får lära sig att plocka undan prylar och kläder i god tid till städningen och det gör att alla blir medvetna om det där med ordning och reda.

Om man själv tar hand om städningen så blir det ofta så att man själv får plocka upp andras skor, kläder och saker. När man framställer detta som en enkel sak eftersom städaren gör resten så kan detta leda till att samtliga familjemedlemmar blir bättre på att hjälpa till.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *